Пилешко с нахут по марокански

2737 преглеждания

Мароканската кухня е много вкусна, оригинална, богата на аромати и леко пикантна. В тази кухнята е характерно присъствито на  лимоните, фурмите, маслините, бадемите и смокините. Подправките са на почит и придават неповторим аромат и уникален вкус на мароканските изкушения. Едни от най-типичните са шафран, канела, джинджифил, кимион, кориандър, куркума.

Пилешко с нахут по марокански

Необходими продукти:

2 с.л. зехтин

8 бр. обезкостени пилешки бутчета

 2 глави лук

2 скилидки чесън

2 с.л.брашно

900 мл пилешки бульон

сок и кора от 1 бр. лимони

2 щипки шафран

1 пръчка канела

800 гр. от консерва нахут

500 гр. картофи

магданоз

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

В Загретия зехтин се запържва месото и лука. Добавят се чесъна, след което се смесва с брашното. Прибавят се бульона, лимоновата кора и сока, шафрана, канелата, череният пипер и солта.

След като сместа кипне се прехвърля в тажин. Добавя се нахута и картофите, разбърква се добре и се пече за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.

Преди сервиране се поръсва с магданоз.

EspressoNews