Едни по-различни палачинки, които се отличават със своята пухкава и мека текстура!
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица бакпулвер на др. Йоткер
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица ванилова захар на др. Йоткер
1 щипка сол
2 супени лъжици масло, разтопено и охладено
1 чаена чаша рикота
½ чаена чаша прясно мляко
⅓ чаена чаша белтъци, около 3 броя
Начин на приготвяне:
В средна купа смесваме брашното, захарта и бакпулвера.
В друг съд разбъркваме заедно рикотата, ваниловата захар, прясното мляко и маслото.
В друг чист съд, разбиваме с миксер белтъците със солта, до средно твърда консистенция.
Прибавяме към брашното сместа от рикота, мляко и масло и разбъркваме съвсем леко, само докато се смесят грубо. След това прибавяме на няколко пъти белтъците и разбъркваме внимателно със силиконова шпатула отдолу нагоре, за да остане тестото много пухкаво.
Поставяме голям тиган на средна температура на котлона и намазваме леко повърхността му с масло. Поставяме по две пълни супени лъжици от тестото и печем и от двете страни до кафеникав загар.
Да ви е сладко!