Необходими продукти:
- 3 яйца
- 500 гр. маскарпоне
- 125 гр. пудра захар
- 1 пакет бишкоти
- 1 консерва ананас
- щипка сол
- кокосови пръчици
- пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Първо разбийте жълтъците с пудрата захар и ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг с малка щипка сол.
Към жълтъците прибавете маскарпонето и разбийте до хомогенна смес. Добавете белтъка лъжица по лъжица, като след всяка от тях разбърквайте.
Нарежете ананаса на малки купчета (ако е на шайби). След това в сока от консервата потапяйте за секунди всяка бишкота и наредете бишкотите в тавичка. Можете да наредите бишкотите на един или на два реда.
Изсипете половината крем, парченцата ананас и отново наредете бишкоти напоени със сок от ананас. Покрийте с останалата част от крема и поръсете с кокосови пръчици.
Хубаво е ананасовото тимамису да престои поне една нощ в хладилника.