Ананасово тирамису

1983 преглеждания

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 500 гр. маскарпоне
  • 125 гр. пудра захар
  • 1 пакет бишкоти
  • 1 консерва ананас
  • щипка сол
  • кокосови пръчици
  • пакетче ванилия

Начин на приготвяне:

Първо разбийте жълтъците с пудрата захар и ванилията. Отделно разбийте белтъците на сняг с малка щипка сол.

Към жълтъците прибавете маскарпонето и разбийте до хомогенна смес. Добавете белтъка лъжица по лъжица, като след всяка от тях разбърквайте.  

Нарежете ананаса на малки купчета (ако е на шайби). След това в сока от консервата потапяйте за секунди всяка бишкота и наредете бишкотите  в тавичка. Можете да наредите бишкотите на един или на два реда.

Изсипете половината крем, парченцата ананас и отново наредете бишкоти напоени със сок от ананас. Покрийте с останалата част от крема и поръсете с кокосови пръчици.

Хубаво е ананасовото тимамису да престои поне една нощ в хладилника.