Необходими продукти (4 порции):
400 гр. спагети
300 гр. бекон
300 мл. течна сметана
3 жълтъка
1 ч. л. черен пипер
сол
4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода до готовност, според указанията на опаковката. След това се отцеждат и изплакват. Оставят се настрани.
В дълбок тиган в малко мазнина се задушават накълцаният чесън и беконът, нарязан на кубчета. Щом беконът се позлати, в тигана се добавят сварените спагети, течната сметана и разбитите жълтъци. Всичко се бърка енергично, за да могат жълтъците да полепнат равномерно.
След това пастата се овкусява със сол и черен пипер и щом сосът от течната сметана се сгъсти, ястието е готово. Сервира се горещо и по желание се добавя настърган пармезан.
Добър апетит!