Още през вековете тиквата се е използвала в алтернативната медицина за лечение на различни заболявания. Съдържанието й на всички витамини от групите B, C, E, PP и T ускоряват метаболизма и това я прави изключително полезна. Тиквата е нискокалорична и горещо препоръчвана при всякакви диети. Предлагаме Ви една лесна за приготвяне рецепта за пай с тиква.
Необходими продукти:
1 бр. тиква
600 гр. кайма
1 бр. лук кромид стар
200 мл. доматена салца
200 гр. спанак
2 бр. червени чушки
50 гр. ябълково пюре
1 ч.л. босилек
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. риган
4 щипка черен пипер млян
3 бр. яйца
Начин на приготвяне:
1. Срежете тиквата на две и я сложете двете половинки в тава върху хартия за печене, леко овкусени със сол и пипер, с кората нагоре. Тиквата се пече около 25 минути на 200 С.
2. През това време в тиган се запържват лука и каймата за около 5 минути. След това намалете огъня и добавете доматената салца, спанака, чушките (наситнени), ябълковото пюре и подправките. Гответе няколко минути и свалете от котлона.
3. Когато тиквата е изпечена и изстинала, с вилижа отделете вътрешността й. Сложете в купа и смесете с каймата, прибавете и 3 разбити яйца.
4. Прехвърлете в подходяща тава и печете около 1 час.
EspressoNews