Пай с тиква

1692 преглеждания

Още през вековете тиквата се е използвала в алтернативната медицина за лечение на различни заболявания. Съдържанието й на всички витамини от групите B, C, E, PP и T ускоряват метаболизма и това я прави изключително полезна. Тиквата е нискокалорична и горещо препоръчвана при всякакви диети. Предлагаме Ви една лесна за приготвяне рецепта за пай с тиква.

 

Необходими продукти:
 

1 бр. тиква

600 гр. кайма

1 бр. лук кромид стар

200 мл. доматена салца

200 гр. спанак

2 бр. червени чушки

50 гр. ябълково пюре

1 ч.л. босилек

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. риган

4 щипка черен пипер млян

3 бр. яйца
 


Начин на приготвяне:



1. Срежете тиквата на две и я сложете двете половинки в тава върху хартия за печене, леко овкусени със сол и пипер, с кората нагоре. Тиквата се пече около 25 минути на 200 С.

2. През това време в тиган се запържват лука и каймата за около 5 минути. След това намалете огъня и добавете доматената салца, спанака, чушките (наситнени), ябълковото пюре и подправките. Гответе няколко минути и свалете от котлона.

3. Когато тиквата е изпечена и изстинала, с вилижа отделете вътрешността й. Сложете в купа и смесете с каймата, прибавете и 3 разбити яйца.

4. Прехвърлете в подходяща тава и печете около 1 час.

EspressoNews

Тагове