Любимката на много българи, известна не само с незабравимите си роли във филми, тв ефира и театъра, но и със своите кулинарни умения - Катето Евро, сподели в социалните мрежи рецептата за козунак на баба й, датираща в записките на личния й тефтер от май 1980 г.
Необходими продукти:
1 кг брашно
6 яйца
330 гр. захар
250 мл масло и олио
сол
мая 1/2 кубче
250 мл хладко мляко
2 лимона - настъргани
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Замесвате меко тесто и без да месите дълго оставяте да втасва 2 часа. След това оформяте по желание, поставяте във форма и оставяте да втасва още 1 час. Печете на 180 гр около 45 минути.
Източник: https://www.instagram.com/k.evro/, Снимка:https://www.instagram.com/k.evro/, pixabay.com