Необходими продукти:
300 грама коприва
4 сварени яйца
3 стръка зелен лук
1 морков
1 скилидка чесън
4 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
джоджен, черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подгответе копривата - измийте я и я нарежете.
Нарежете морковите на кубчета, загрейте олиото в тенджера и изсипете морковите да се задушат. Прибавете лука и чесъна и оставете под капак за 2-3 минути.
Прибавете 700 мл гореща вода в тенджерата, изсипете и копривата, и оставете да заври. Когато морковите се посварят, добавете подправките и оставете на слаб огън.
По желание настържете 2 от яйцата на ситно ренде, а останалите 2 - на половинки. Добавете в супата настърганите яйца и разбъркайте. Поднасяйте вече готовата супа с половинка от нарязаните яйца и супена лъжица кисело мляко.
Домашен хляб с хрупкава коричка |
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста |
Домашен лимонов сладолед |
Шоколадов кекс |
Торта с бял шоколад |
Снимка: freepik/timolina