Супа от коприва с варени яйца

2103 преглеждания

Вижте необходимите продукти и начин на приготвяне

Необходими продукти:

300 грама коприва

4 сварени яйца

3 стръка зелен лук

1 морков

1 скилидка чесън

4 с.л. кисело мляко

2 с.л. олио

джоджен, черен пипер и сол на вкус 

Начин на приготвяне:

Подгответе копривата - измийте я и я нарежете.

Нарежете морковите на кубчета, загрейте олиото в тенджера и изсипете морковите да се задушат. Прибавете лука и чесъна и оставете под капак за 2-3 минути.

Прибавете 700 мл гореща вода в тенджерата, изсипете и копривата, и оставете да заври. Когато морковите се посварят, добавете подправките и оставете на слаб огън.

По желание настържете 2 от яйцата на ситно ренде, а останалите 2 - на половинки. Добавете в супата настърганите яйца и разбъркайте. Поднасяйте вече готовата супа с половинка от нарязаните яйца и супена лъжица кисело мляко.

Домашен хляб с хрупкава коричка
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста
Домашен лимонов сладолед
Шоколадов кекс
Торта с бял шоколад

Снимка: freepik/timolina

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук