Ето и нашето предложение за вкусен и лесен за приготвяне десерт, който е един от любимите на екипа на EspressoNews.
Необходими продукти:
2 пакета бисквити „Закуска“
500 гр. маскарпоне
200 мл. течна сметана (сладкарска)
200 гр. млечен шоколад
прясно мляко - за потапяне на бисквитите
ядки - по избор (за украса)
Начин на приготвяне:
Разбийте с миксер сметаната, докато се получи пухкав крем. Добавете маскарпонето и продължавайте да бъркате с миксера до еднородна смес.
Настържете шоколада с ренде и го добавете към сметаната и маскарпонето, и разбъркайте (този път може и без миксер).
Вземете малка квадратна тавичка и наредете в нея, една до друга, потопените в мляко бисквити. Намажете отгоре с част от сместа, така че хубаво да покрие всички бисквити, и върху нея пак наредете още бисквити, после пак намажете и така, докато ви свърши кремът и бисквитите.
Оставете за една нощ в хладилник. Може да украсите тортата със счукани лешници, бадеми, шоколадови пръчици и плодове.
Добър апетит!
EspressoNews