Лесен сладкиш с ананас и кокос

1709 преглеждания

Експериментирайте с този лек и сочен кекс с неустоим тропически вкус

Искате ли да си приготвите нещо сладичко днес? Представяме ви лесна за изпълнение рецепта за сладкиш, който се приготвя с ананас от консерва и е изключително вкусен.

Време за подготовка на продуктите: 30 мин

Време за готвене: 45 мин

Общо време: 1 час и 15 мин

Необходими продукти:

2 чаши брашно

2 чаши захар

2 яйца

1 пакетче кокосови стърготини

1 пакетче баклпувер

1 пакетче ванилия/ванилена захар

1 консерва ананас на кубчета със сок

за глазурата:

1 пакет крема сирене

½ чаша масло

1 ½ чаши пудра захар

ванилия

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170˚. Намажете с мазнина подходяща тава или използвайте хартия за печене.

В голяма купа смесете брашното, захарта, кокосивите стърготини и бакплувера. Направете кладенче в центъра и добавете яйцата, ванилията и ананаса, с течността от консервата. Разбъркайте добре, за да се смесят.

Готовата смес печете около 45 минути или докато клечка за зъби, поставена в кекса, излезе чиста.

В средна купа смесете крема сиренето, маслото, захарта и ванилията Разбийте до кремообразна консистенция и намажете върху топлия сладкиш.

Добър апетит!

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: pixabay.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук