Предлагаме Ви лесна рецепта за домашни бисквити, чийто аромат на джинджифил и канела ще направи деня Ви по-празничен и по-уютен. Вкусът им е превъзходен, а забавлението е гарантирано, когато ги приготвяме заедно с любимите ни хора:
Необходими продукти:
брашно: две и половина чаени чаши
яйца: един брой
краве масло: половин чаена чаша
мед: 2/3 чаена чаша
хлебна сода: половин чаена лъжица
джинджифил: една чаена лъжица
канела: половин чаена лъжица
бакпулвер: една чаена лъжица
За глазурата:
едно яйце - само белтъка
пудра захар на вкус
3-4 капки лимонов сок
Начин на приготвяне на бисквитите:
1. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата.
2. Сложете маслото и меда да се разтопят на водна баня, като за целта използвайте два съда - в единия сипете вода, сложете другия в него, а вътре меда и маслото. Сложете на котлона.
3. Разбийте изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и добавете сместа от точка 1 - ще се получи маслено тесто.
4. Разточете тестото на блат около 3 мм и изрежете бисквити с желаната от вас форма - ползвайте форми за сладки, ако нямате може да импровизирате да ги изрежете с чашка.
5. Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките отгоре, печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути, докато леко се зачервят.
Украса:
Пригответе глазура от разбит 1 белтък на яйце с пресята пудра захар (пресейте я два пъти), докато разбивате с телче, сложете няколко капки лимонов сок. За цвят добавете капка сладкарска боя. Намажете сладките и ги оставете да престоят около два часа, за да стене глазурата.