Рецепта на седмицата: Свежа салата със запечено козе сирене

836 преглеждания

Рецепта на седмицата: Свежа салата със запечено козе сирене

Необходими продукти за приготвяне на свежа салата със запечено козе сирене:

  • козе сирене - около 200 г
  • зелена салата - 150 г
  • рукола - две шепи
  • чери домати, разрязани - 10 бр.
  • сушени плодове - стафиди, портокалови корички
  • сусам, счукан - 6 с.л.
  • филирани бадеми - 3 с.л.
  • орехи, начупени - 4 с.л. 
  • мед - 2 с.л. 
  • зехтин - 70 мл. 
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л. 
  • балсамова редукция - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус

Начин на приготвяне:

Пригответе дресинг, като използвате 50 мл от подготвения зехтин, целите количетсва от ябълковия оцет, сусама, горчицата и солта.

В голяма купа смесете зелената салата с руколата, ядките и сушените плодове, овкусете ги със сол и останалото количество зехтин (~20 мл). Добавете чери доматите. Поръсете салатата с дресинга.

В сгорещен незалепващ тиган, запечете от двете страни козето сирене, поръсено с малко захар и сусам, докато се получи тънка карамелена коричка.

Добавете козето сирене към салатата и посипете с балсамовата редукция.Добър апетит!

сн.: Пиксабей

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук