Рецепта на седмицата: Пилешко с ябълки и розмарин

1963 преглеждания

Приготвянето му е бързо и лесно

Днес ви представяме рецепта за пилешко с ябълки и розмарин – перфектното ястие, което съчетава нежността на пилешкото месо със сладостта на ябълките и аромата на свежия розмарин.

Време за подготовка: около 10 минути

Време за приготвяне: около 30-40 минути

*Общо време: 40-50 минути

Порции: 4

Необходими продукти:

4 пилешки гърди

2 ябълки, нарязани на кръгчета

2 с. л. лъжици зехтин

2 скилидки чесън, нарязани на ситно

2 с. л. прясно нарязан розмарин

Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Овкусете  пилешкото месо със сол и черен пипер. Загрейте зехтина в голям тиган на средно висока температура и пържете пилето до златиста коричка от двете страни. Извадете го от тигана и го нарежете на порции. В същия тиган добавете ябълките, чесъна и розмарина и ги задушете за няколко минути. Върнете пилето в тигана, покрийте с капак и намалете температурата. Гответе за около 15-20 минути, докато пилето се приготви напълно и ябълките станат меки. Сервирайте със салата или гарнитура по ваш избор.

Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук