Вдъхновена от традиционна гръцка рецепта, веган супата с орзо и нахут е вкусна и изключително ароматна и е се приготвя за малко повече от половин час.
Време за подготовка на продуктите: 10 минути
Време за готвене: 25 минути
Общо: 35 минути
Необходими продукти:
2 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязана на кубчета
1 морков, нарязан на кубчета
2 стръка целина, нарязани на кубчета
3 скилидки чесън, счукани
½ с. л. риган
1 ч. л. прясна мащерка, ситно нарязана
1 консерва нахут, отцеден
1 литър (4 чаши) зеленчуков бульон
125 гр паста „Орзо“
сок от 1 голям лимон
2 с. л. тахан
125 г бейби спанак
½ връзка пресен копър, нарязан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете лука, моркова и целината за 8-10 минути на среден огън. Добавете чесъна, риган и прясна мащерка в тенджерата и гответе още една минута.
Смесете тахана и лимоновия сок с две супени лъжици зеленчуков бульон и оставете настрани.
Добавете нахута, зеленчуковия бульон и оставете да заври. Добавете орзото, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути или докато орзото стане „ал денте“.
Добавете сместа от тахана с лимоновия сок и бульона, бейби спанака и копъра. Оставете да къкри още 2-3 минути. Подправете на вкус и сервирайте с филийка хрупкав хляб.
Източник: vegancocotte.com, Снимка: freepik.com, Превод и адаптация: EspressoNews