Днес ви представяме една лесна и много вкусна рецепта за печени тиквички:
Време за подготовка: около 15 минути
Време за готвене: около 20-25 минути
Общо време: около 35-40 минути
Необходими продукти:
2-3 средно големи тиквички
2 яйца
1 ч. ч. галета (може да използвате панировъчни трохи, ако нямате галета)
½ ч. ч. настърган пармезан (по избор)
сол на вкус
прясно смлян черен пипер на вкус
олио за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на около 200 градуса. Измийте и подсушете тиквичките. Отрежете краищата им и нарежете ги на тънки резени. В голяма купа разбийте яйцата със солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато получите равномерна смес. В друга купа поставете галетата и настъргания пармезан. Намажете тавата с малко олио, за да предотвратите залепването на тиквичките.
Вземете резен тиквичка, натопете го в яйчната смес, след това го овалвате в галетата. Уверете се, че тиквичката е покрита от всички страни с галета. Поставете я в тавата. Повторете този процес с останалите тиквички. Намажете горната част на тиквичките с малко олио, за да станат по-хрупкави. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато тиквичките придобият златист цвят и станат хрупкави. Извадете готовите печени тиквички от фурната и сервирайте топли. Можете да ги гарнирате чеснов сос или със сос по избор.
*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост, опит в кухнята и характеристики на вашата фурна.