Ароматно лате с тиква

1247 преглеждания

Великолепна комбинация от цвят, вкус и аромат

Представяме ви една рецепта за великолепна комбинация от цвят, вкус и аромат - тиквено лате

Необходими продукти:

600 мл прясно мляко

350 мл кафе еспресо

200 г печена тиква

90 г кафява захар

10 г бурбонска ванилова захар

1 ч. л. канела

1/2 ч. л. джинджифил

1 щипка индийско орехче

1 щипка смлян карамфил         

за гарниране:

300 мл животинска сметана

2 с. л. захар

канела на вкус

Начин на приготвяне:

Печената тиква се пюрира. Млякото се сипва в касерола, заедно с кафявата захар, ваниловата захар, канелата, джинджифила, карамфила и индийското орехче. Прибавя се и тиквеното пюре. Загряват се на умерен огън и когато захарта се разтвори, съдът се дърпа от котлона. Сместа се прецежда. Налива се горещото кафе и се разбърква. Напитката се разпределя в чаши. Гарнира се с разбитата със захарта сметана. Поръсва се с канела.

Източник: bonapeti.bg , Снимка: Интернет

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук