Необходими продукти за приготвяне на свежа салата със запечено козе сирене:
- козе сирене - около 200 г
- зелена салата - 150 г
- рукола - две шепи
- чери домати, разрязани - 10 бр.
- сушени плодове - стафиди, портокалови корички
- сусам, счукан - 6 с.л.
- филирани бадеми - 3 с.л.
- орехи, начупени - 4 с.л.
- мед - 2 с.л.
- зехтин - 70 мл.
- дижонска горчица - 1 с.л.
- ябълков оцет - 3 с.л.
- балсамова редукция - 4 с.л.
- сол - на вкус
- захар - на вкус
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинг, като използвате 50 мл от подготвения зехтин, целите количетсва от ябълковия оцет, сусама, горчицата и солта.
В голяма купа смесете зелената салата с руколата, ядките и сушените плодове, овкусете ги със сол и останалото количество зехтин (~20 мл). Добавете чери доматите. Поръсете салатата с дресинга.
В сгорещен незалепващ тиган, запечете от двете страни козето сирене, поръсено с малко захар и сусам, докато се получи тънка карамелена коричка.
Добавете козето сирене към салатата и посипете с балсамовата редукция.Добър апетит!
сн.: Пиксабей