Енчиладас с пилешко и зеленчуци

3090 преглеждания

Необходими продукти за 6 порции:

2 чаши доматен сос

1 чаша зеленчуков бульон

сол на вкус

пипер на вкус

¼ чаена лъжичка чили на прах

¼ чаена лъжичка кимион

¼ чаена лъжичка чесън на прах

2 тиквички

½ червен лук, нарязан на кубчета

2 обезкостени пилешки гърди без кожа, сварени и настъргани

6 пшеничени тортили

2 чаши настърган кашкавал

кориандър

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната до 200 ° C.

2. В тенджера на средна температура изсипете част от доматения сос, зеленчуковия бульон, сол, черен пипер, чили на прах, кимион и чесън на прах.

3. Разбърквайте периодично, докато сосът започне да завира. Дръпнете съда настрани от котлона.

4. Нарендайте тиквичките.

5. В голям тиган на средна температура добавете настърганите тиквички, червен лук, сол и черен пипер. Гответе докато лукът стане полупрозрачен.

6. Добавете настърганото пиле и ¼ от доматения сос. Разбъркайте добре и отдръпнете от котлона.

7. Напълнете тортилите със сместа от тиквички и месо и добавете кашкавал. Сгънете тортилите и ги подредете в една посока в предварително намазнена тава за печене.

8. Изсипете останалия доматен сос върху тортилите и поръсете с кашкавал.

9. Печете 20 минути докато кашкавалът се разтопи.

10. Поръсете с кориандър и се насладете.

EspressoNews