Експериментирай в кухнята и зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно - пене с пилешко и чушки.
Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 32 минути
Общо време: 52 минути
Порции: 4
Необходими продукти:
3 с. л. масло
3 пилешки гърди, нарязани
1 червена чушка, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
1 жълта чушка, нарязана
1 глава лук, нарязана
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 с. л. чили на прах
1 с. л. кимион
1 с. л. чесън на прах
5 чаши мляко (1 ¼ л)
4 чаши паста пене (400 г)
1 чаша сирене (100 г), настъргано
Начин на приготвяне:
Загрейте олио в голяма тенджера на силен огън.
Добавете пилето и гответе, докато спре да се вижда розово, около 5-6 минути, след което извадете пилето.
Добавете чушките и лука, гответе, докато лукът стане полупрозрачен, около 6 минути.
Добавете пилето обратно в тенджерата със сол, черен пипер, чили на прах, кимион и чесън на прах, като разбърквате, докато се покрие равномерно, около 30 секунди.
Добавете млякото и пенето, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите залепването на пастата.
Гответе около 20 минути, докато макароните се сварят и млякото се редуцира до гъст сос, който покрива макароните.
Добавете сиренето и разбъркайте, докато се разтопи.
Добър апетит!
Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com