Необходими продукти за 6 порции:
2 чаши доматен сос
1 чаша зеленчуков бульон
сол на вкус
пипер на вкус
¼ чаена лъжичка чили на прах
¼ чаена лъжичка кимион
¼ чаена лъжичка чесън на прах
2 тиквички
½ червен лук, нарязан на кубчета
2 обезкостени пилешки гърди без кожа, сварени и настъргани
6 пшеничени тортили
2 чаши настърган кашкавал
кориандър
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 ° C.
2. В тенджера на средна температура изсипете част от доматения сос, зеленчуковия бульон, сол, черен пипер, чили на прах, кимион и чесън на прах.
3. Разбърквайте периодично, докато сосът започне да завира. Дръпнете съда настрани от котлона.
4. Нарендайте тиквичките.
5. В голям тиган на средна температура добавете настърганите тиквички, червен лук, сол и черен пипер. Гответе докато лукът стане полупрозрачен.
6. Добавете настърганото пиле и ¼ от доматения сос. Разбъркайте добре и отдръпнете от котлона.
7. Напълнете тортилите със сместа от тиквички и месо и добавете кашкавал. Сгънете тортилите и ги подредете в една посока в предварително намазнена тава за печене.
8. Изсипете останалия доматен сос върху тортилите и поръсете с кашкавал.
9. Печете 20 минути докато кашкавалът се разтопи.
10. Поръсете с кориандър и се насладете.
EspressoNews