Необходими продукти:
1 пакет бисквити „Закуска“
1 ч. ч. счукани орехи
2 с. л. какао
4 с. л. пудра захар
100 гр. разтопено масло
3-4 с. л. прясно мляко
100 гр. шоколад
2 бр. ванилии
кокосови стърготини
захарни пръчици
филирани бадеми
орехови ядки
шоколадови пръчици
Начин на приготвяне:
Бисквитите се счукват на брашно или се смилат в кухненски робот. Изсипват се в подходяща купа и се добавят орехите, какаото, пудрата захар и ванилиите. Сместа се разбърква добре, след което се добавят разтопеното масло и млякото. Бърка се с лъжица до получаване на еднородна смес. Купата се слага за 1-2 часа в хладилник да се охлади добре сместа. След като се извади се добавя нарязания на парченца шоколад и отново се разбърква. С леко навлажнени в студена вода ръце се правят топчета малко по-големи от орех, които се овалват в кокосови стърготини, ядки или захарни/шоколадови пръчици, според предпочитанията. Готовите бонбони се поставят отново да се охладят и стегнат в хладилник за няколко часа.
Рецептата и снимките са изпратени от: Petrana Vaklina, участник в кулинарната ни игра "Сподели своя вкус с EspressoNews".
Искаш ли и ти да участваш? Кликни върху снимката по-долу, харесай Фейсбук страницата ни и следи за актуалното кулинарно предизвикателство: